Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

Jak na to: Efekt stékající špíny (AK Interactive)

Jedná se o skvělý a jednoduchý způsob, jak oživit Vaše miniatury a vdechnout jim pocit historie. Na některých diskusních fórech jsou tyto produkty označovány jako "talent v lahvičce".
Streaking efektů existuje celá řada, každý z produktů má své specifické využití. K tomuto návodu jsme uvedli jenom jeden z nich, ale v případě zájmu můžete prozkoumat náš e-shop hlouběji.

Tato metoda efektů opotřebení je opět velmi jednoduchá a efektivní zároveň. Pro její vypracování potřebujeme jen několik produktů:

1. Streaking effects dle výběru
2. Štětec
3. White spirit 

Nejdříve ze všeho naneseme samotný Streaking efekt - produkt nanášíme neředěný, přímo z lahvičky, kterou jsme předtím důkladně protřepali. Štětcem na plochu miniatury naneseme svislé čáry, kdy s jejich tloušťkou si v tomto momentu vůbec nemusíme lámat hlavu. Po nanesení efektu dáme produktu dobrých deset minut na schnutí.
Po zaschnutí efektu můžeme produkt nanést ještě do drobných spár a skulin podobně, jako bychom užívali wash, čímž doplníme efekt vystínování miniatury.
Následně se chopíme plochého štětce, který namočíme do White spirit. S tímto štětcem pak započneme vyhlazování a tlumení zprvu nanesených čar. Vzhledem k tomu, že jsme jim dali čas na schnutí, nebude tak jednoduché je z miniatury zcela smýt - zároveň jsou ale v perfektní formě pro blending. Efekt zahlazujeme a posléze necháme opět zaschnout, načež se se štětcem vrátíme a opakujeme. Tímto zajistíme, že výsledný blending bude jemnější a jemnější. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nejsme s výsledným efektem spokojeni a následně nezbývá než pro miniaturu oprášit pěkně osvětlené místo ve vitríně, která je návštěvám dobře na očích.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz