Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

Mystery Challenge - Season 1

Mystery-Blog

 

Barvíři všeho druhu slyšte!

Pořádáme další barvířskou soutěž pro všechny nadšence do barvení miniatur. Letos to bude speciální v tom, že dopředu nevíte co budete barvit, ani s čím budete barvit. Jedná se o výzvu, která prověří vaši fantazii, barvířské schopnosti, důvtip a vynalézavost.

Tuto MYSTERY CHALLENGE tvoří jeden balíček. V něm najdete miniaturu, několik barev & štětec. Balíčky budou naprosto stejné, ale o obsahu se dozvíte až po jeho rozbalení. Vaším úkolem je nabarvit miniaturu tak, jak nejlépe dovedete.

Můžete použít POUZE věci z balíčku, nic navíc. Barvy můžete mezi sebou míchat nebo vrstvit. Použijte všechny, nebo naopak jen něco. Podstavec samozřejmě hraje také svoji roli. Možností je spousta, záleží pouze na vaší fantazii. Necháváme provedení čistě na vás, jen si musíte vystačit s tím, co máte v balíčku.

Výzva tedy spočívá v dovednostech, nikoli v kvalitě či množství vybavení.

 

Soutěžit se bude o voucher na nákup v Colours v hodnotě 500 kč, a o trofej Colours Mystery Season 1!

 

Jak se účastnit soutěže:

  1. Zakupte si vstupenku do soutěže v podobě MYSTERY balíčku (počet balíčků je omezený)

  2. Všechny objednané MYSTERY balíky posíláme 23.2 (v pátek)

  3. Jakmile MYSTERY balíček dostanete (může být i darován), stáváte se soutěžícím

 

Pravidla & Průběh soutěže:

  1. Můžete používat POUZE CO JE OBSAHEM BALÍČKU, nic jiného (samozřejmě kromě vody na ředění barev a palety)

  2. Svoji práci můžete sdílet na jakékoli sociální síti. V případě označení @coloursofwarriors vaši práci rádi přesdílíme. Uvažte však, zdali tím nenahrajete svým soupeřům.

  3. Jakmile dostanete MYSTERY balíček do ruky, můžete začít pracovat. Soutěžní miniatury společně vystavíme 16.března (sobota) v 10:00 v Colours of Warriors na prezentaci všech soutěžících modelů. Na prodejně proběhne i bodovací hodnocení.

  4. Pokud se prezentace miniatur nebudete moct zúčastnit, je možné po předchozí domluvě zaslat miniaturu Zásilkovnou. Upozorňujeme, že se tímto připravujete o možnost hlasování. Miniatura pak musí dojít na výdejní místo nejpozději 14. března ve čtvrtek.

  5. V den soutěže bude obchod otevřen, je možnost nakupovat. Paintzóna a hrací zóna bude zavřená. Po akci bude probíhat naplánovaný workshop.

  6. Hlasovat o nejlepší miniaturu můžou všichni zúčastnění (může přijít kdokoliv). Každý dostane jeden hlasovacích token (barevná kostička = 1 bod), který může vhodit do kelímku svému favoritovi.

  7. Model s nejvyšším počtem bodů vyhrává soutěž.

  8. Vítěz vyhrává poukaz v hodnotě 500 kč na nákup v Colours společně s fyzickou trofejí Colours Mystery Season 1!

  9. Na závěr vyfotíme modely všech účastníků a zveřejníme na našem FB i IG. Každá práce si zaslouží svůj highlight!

  10. Spoléháme na fair play

 

Krátké slovo o Mystery Challenge

Začneme tím, jak to celé vůbec vzniklo. Znáte ten pocit, když jste v horké sprše nebo sauně a najednou vás začínají napadat různé zajímavé myšlenky? Tak přesně takhle vznikl zárodek nápadu pro Mystery Challenge. Pomohla tomu i situace, ve které kralovala lenost. Když jsme zrovna barvili miniaturu na jednu akci v Plzni a měli jsme po ruce jen pár barev a nechtělo se nám jít pro další, ale stejně jsme figurku chtěli nabarvit co nejlépe... tak to v té hlavě najednou všechno zacvaklo na správné místo!

Celá Mystery Challenge je o využívání maximálního potenciálu ze zdrojů, které máte zrovna po ruce. Do toho jsme se rozhodli vehnat punc tajemna, takže dopředu nikdy nevíte s čím (a na čem) budete pracovat. Samozřejmě trochu přemýšlíme nad tím, co do balíčku dáme. Rozhodli jsme se, že to vždycky ponese nějaké "skryté téma", ať už bude hlavním tématem modrá barva, motivy písku, mixování základních barev nebo třeba černo-bílé schéma, vždy si z toho ve finále můžete vytvořit něco svého, originálního.

Z velké části je to i jakási "barvířská expedice", protože objevujete barvy, které jste třeba předtím vůbec nepoužívali nebo máte příležitost je použít jinak. Když některá dobře nekryje, nebo se vám s ní nedělá nejlépe, stále je to skvělá příležitost jak objevit způsob, jakým z ní vytřískáte maximum.

A co vůbec obsahoval Mystery Box pro Season 1?

Season 1 byla první akce svého druhu, děkujeme mnohokrát za vaši zpětnou vazbu, která pomůže vylepšit další akce. Zároveň se budeme snažit, aby každý Mystery Box obsahoval (i pro nás) zajímavé věci a barvy. Cena boxu se může měnit, ale ve výsledku vždycky bude výhodnější, než pouhý součet věcí uvnitř. Navíc bychom rádi každé Season věnovali jinou miniaturu. 

Vyhlášení vítěze Season 1 v Colours

Kombinace barev v boxu nebyla jednoduchá. Celkově se nesla celá soutěž i v takovém testovacím duchu. Vůbec jsme třeba netušili, že o ni bude takový zájem! Všichni účastníci odvedly skvělý kus práce a statečně se poprali s výzvou, kterou jsme si pro ně připravili. Chceme proto ukázat modely všech, kteří se účastnili soutěže a finálního hlasování. Uvedli jsme jejich jména či přezdívky.

Jakub-Bloodwing-min_1  Kobalt-min_1  Luboš Galuška-min_1  Pavel Liška-min_1

Jak jsme avizovali v pravidlech akce, o vítězi rozhodují ostatní soutěžící a všichni, kteří se účastnili akce a chtěli hlasovat. Vítězem se tedy stal barvíř "Šašan_king". Ještě jednou mu velice gratulujeme!

Šašan_king-min_1

Samozřejmě nám to nedalo a zeptali jsme se Šašana, co inspirovalo jeho fantazii a zároveň vedlo jeho ruku se štětcem. Na základě toho nám sepsal svůj stručný "background" svého mariňáka!

Vesmírní kališníci z Rakovnické legie

Počátky této kapituly vesmírných mariňáků jsou nejasné. Podle zvěstí, které se šíří známým vesmírem a warpem, vznikli Kališníci z Rakovnické legie rozštěpením jiné legie zřejmě v době velké hereze, nebo těsně po ní. Není známo z jakého primarchy pochází jejich genový štěp, ani kdo jim momentálně velí. Známé jsou pouze zkazky, že první známý primarcha by měl být Šašan_King. Pokud se pověsti zakládají na pravdě, tak legie uvízla někde na okraji warpu nebo warpové trhliny bez možnosti úniku a část kapituly podlehla vábení bohů chaosu, nebo sil Warpu, načež propukl boj mezi heretiky a těmi, co zůstali věrní císaři. V průběhu tohoto dlouhotrvajícího boje se heretici označili rudými a černými kříži, aby se odlišili od věrných mariňáků (to je zřejmě důvod nevraživosti Kališníků vůči kapitule Černých templářů).


Vlivem toho, že kapitula byla uvězněna v blízkosti warpu bez možnosti úniku, přívrženci chaosu získávali postupně převahu. Vábení warpu totiž postupně podléhali další a další mariňáci a vypadalo to, že kapitula nakonec podlehne celá. V poslední chvíli, kdy už zbývali jen ti psychicky nejodolnější, se ale zjevil zřejmě "andělský" primarcha Sanguinius s jeho legií (pravděpodobně Krvavých andělů) a heretiky zničil, nebo zahnal do warpu. Co přesně se událo je zahaleno mlhou tajemství.


Nicméně je známo, že přeživší tohoto masakru byli psychicky mimořádně odolní mariňáci, na které mají warpové entity pouze minimální vliv. Nevíme, jaká byla původní barva kapituly, jelikož po prožitých událostech se tito přeživší zřekli původních barev a zvolili dělené pole svého zbarvení na znamení "roztržení" původní kapituly. Proč zvolili dva odstíny hnědé barvy je nejasné. Jedna z teorií je ta, že boj probíhal na opuštěné důlní planetě, kde poslední bitvy před záchranou zuřily v tunelech opuštěných dolů a většina přeživších byla pokryta vrstvou zaschlého bahna, prachu a krve.

Mezi symboly legie patří zlatý kalich s vavřínovým věncem, zřejmě jako pocta Sanguiniovi či jeho synům. Dalším symbolem je rak - původ tohoto symbolu ale není jistý - 1) když docházeli mariňákům zásoby, některý z nich zjistil, že endemický druh raků obývající planetu není jedovatý, jak se do té doby tradovalo, nebo 2) se jedná o poctu druhu gigantických raků lovící své oběti pomocí telepatie, který žije (nebo byl vyšlechtěn) na jejich nové domovské planetě. Aspiranti, kteří se chtějí přidat do jejich řad, musí totiž na začátku podstoupit souboj s tímto gigantickým rakem a zabít ho. Bohužel většina z rekrutů, kteří nejsou psychicky odolní a podlehnou telepatickému vábení těchto raků, končí jako jejich potrava.

 

Season 1 je u konce. Co bude dál?

Jsme moc rádi, že se celá akce nesla v přátelském duchu a všichni zvědavě pokukovali po ostatních modelech. Přiznáváme, na první Mystery Challenge to nebyl úplně jednoduchý úkol. Hnědé schéma pro Mariňáky není úplně typické, ale v tom byla právě ta výzva! Ještě jednou zdůrazňujeme, že před každým modelem smekáme. 

Nejlepší věci občas vznikají spontánně a nás napadlo jedno malé rozšíření hned na místě. Krom cenných zpětných vazeb přidáváme do soutěže i malý dodatek, který by mohl trochu zmírnit ono napětí z nejistoty. Rozhodli jsme se, že vítěz soutěže bude mít možnost vybrat barvu, která se objeví v další Season Mystery Challenge. 

Šašan vybral modrou barvu značky Mecha (Vallejo) - Titan Blue. Dovolíme si snad jenom říct, že tato barva je původně určená pro airbrush, ale dá se použít i na štětec. Jen bude možná za potřebí většího množství vrstev, ale to je pouze jedna z podmínek tvořící výzvu pro zdatného barvíře!

Děkujeme všem za účast a snad brzy u další Mystery Challenge! 

IMG_4870-min

 

 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz