Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

Jak na to: Texturové barvy (Citadel)

Základem každé správné wargamingové miniatury je kvalitní podstavec, který obohatí celkový dojem z Vaší miniatury. proto jsme se v tomto návodu zaměřili na basing barvy. Citadel Texture Paints jsou skvělým produktem k jednoduchému dosažení uspokojivých výsledků. Efekt je kvalitní sám o sobě, ale nic Vám nebrání doplnit výsledný dojem dodatečnými úpravami ve formě washe a drybrushe.

V tomto návodu se podíváme na práci se třemi produkty od značky Citadel - Stirland Mud & Agrellan Earth Agrellan Badland

Co budeme potřebovat: 

1. Agrellan Earth/Agrellan Badlands nebo Stirland mud
2. Štětec
3. Barvy a washe dle výběru
4. Kamínky
5. Tufty


Pro práci se Stirland mud potřebujeme starý štětec. Produkt aplikujeme přímo z nádoby v tlustých vrstvách tak, abychom pokryli celou baseku miniatury. Jakmile jsme s pokrytím spokojeni, necháme efekt zaschnout alespoň hodinu. Následně se k němu můžeme vrátit s washem, případně jen finálním drybrushem světlejší barvy tak, aby nám na basece vznikl prostorový efekt
Posléze již jen doplníme trsy trávy, kamínky či jiné detaily. 

Pro práci s Agrellan earth či Agrellan badland potřebujeme taktéž starý štětec, kterým produkt naneseme na baseku v tlustých vrstvách - zde je třeba mít na paměti, že abychom dosáhli efektu popraskané zeminy, musí být vrstva opravdu tlustá - čím tlustší, tím větší praskliny. Po nanesení necháme produkt zaschnout alespoň hodinu a půl - mezitím by se na basece měly zformovat praskliny. Pod prasklinami prosvítá barva samotné baseky - aby byl efekt hezčí, doporučujeme samotnou baseku nejprve nabarvit na hnědou, která bude následně mezi prasklinami prosvítat. 
Po zformování prasklin můžeme baseku vzít libovolným washem a následně aplikovat drybrush světlejší barvou a tím doplnit efekt světla a stínu. Zároveň ale efekt vypadá uspokojivě sám o sobě. Závěrem pak již jen aplikujeme kamínky či trsy trávy.

Tyto produkty jsou velmi jednoduché a rychlé na použití a v případě, že se věnujete wargamingu a potřebujete nabarvit několik desítek basek, se jedná o velmi efektivní způsob, jak Vaši armádu oživit.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz