Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

TOP Tipy na luxusní dárky (nejen) pro modeláře

tipy-luxusní-min

 

Někdy máte chuť obdarovat své blízké, nebo sami sebe, něčím opravdu výjimečným! Něčím, co je speciální a vymyká se běžnému výběru. Nabízíme vám několik tipů na naše poklady, které by mohly být potenciální zdrojem velké radosti! Sami si takové luxusní kousky střežíme jako oko v hlavě, ale v případě zájmu je vydáme ze svých trezorů. Těmito specialitkami rozhodně vyrazíte dech! 

Sety štětců Artis Opus 

Artis Opus Series M, Series S & Series D jsou sady štětců, které bezpochyby tvoří jeden z těch výjimečných pokladů ve světě barvení miniatur. Neříkáme, že udělají z každého modeláře hned pravého mistra, ale rozhodně se jedná o skvělé nástroje. Takovéto sady štětců si zaslouží velkou pozornost, už jen kvůli jejich krásnému provedení a komfortu při práci.

Nejprve nás zaujala samotná kvalita štětců. Jsou navrženy tak, aby co nejvíce vyhovovali i těm nejnáročnějším barvířům. Štětce mají přirozenou pružnost štětin a perfektní špičku, což umožňuje precizní malbu a zdůraznění nejjemnějších detailů. Navíc se dobře udržují a slibují svým majitelům dlouhou životnost, tedy za předpokladu, že o ně budete řádně pečovat. I o tom jsme napsali pár větSoučástí každá sady je jejich speciální mýdlo pro štětce, aby jejich údržba byla pokud možno co nejjednodušší.

Druhá věc, kterou musíme zmínit, je jejich univerzálnost. Set Series M obsahuje štětce různých tvarů a velikostí, což vám umožní používat je pro různé techniky barvení, snad tedy kromě (!) techniky drybrushe. Jejich všestrannost je jedním z klíčových prvků, které mohou uspokojit tužby skoro každého barvíře.

Asi vám neunikne, že Artis Opus Series je charakteristickou pro svoji čistou estetiku. Jsou zkrátka elegantní, a když na ně sáhnete, okamžitě ucítíte, že držíte v ruce něco výjimečného.

Celkově řečeno, Artis Opus Series M je naprosto fantastický doplněk pro každého umělce a modeláře s puncem luxusu. Doporučujeme je všem, kdo chtějí dosáhnout skvělých výsledků, rozvinout svůj umělecký potenciál a posunout modelářské hobby na další úroveň

 

Barvy Instant v provedení Wooden Mimic Chest

Wooden Mimic Chest od Scale75 je doslova pokladem, který vás okamžitě uchvátí svou originální a zábavnou koncepcí. Musíme říct, že s řadou Instant (a obecně i značkou Scale75) máme skvělé zkušenosti, a takovéto provedení kompletní sbírky barev Instant nás prostě baví!

První, co vás očaruje, je jeho design. Mimic, je legendární stvoření známé nejvíce ze světa Dungeons & Dragons, a tato replika truhly je naprosto věrným a vtipným ztvárněním. Je vyrobena s velkou pozorností k detailům, což jí dává autentický vzhled a texturu dřeva. Když ji postavíte na stole, vypadá to, jako byste právě objevili tučnou kořist v temném a tajemném sklepení.

 

Otevřete truhlu a zjistíte, že uvnitř je skvostně vybavena 48 akrylovými barvami Instant, třemi akrylovými primery, médiem, paletou, dvěma syntetickými štětci a dřevěné úchyty pro všechny barvy.

Abychom to shrnuli, Wooden Mimic Chest od Scale75 je nejen originálním dárkem, ale také užitečným nástrojem pro modeláře a umělce. Je to i skvělá příležitost, jak po hlavě skočit do barev Instant, které jsou vynikajícími pomocníky pro techniky layering, glazing nebo SlapChop.

Scale Color Artist Luxury Wooden Box

Nejprve bychom řekli pár slov obecně k Artist Color. Tuto řadu tvoří vysoce kvalitní akrylové barvy navržené speciálně pro modeláře, umělce a všechny, kdo se zabývají malbou miniatur. Tyto barvy mají několik vlastností, které je dělají unikátní ve světě barvení:

  • Výjimečná pigmentace: Barvy Scale Color Artist jsou známé pro svou intenzivní pigmentaci. To znamená, že poskytují výrazné a syté barvy, což je důležité pro malbu miniatur a detailů, kde každý tah štětcem je důležitý.
  • Jemný a hladký povrch: Tyto barvy poskytují hladký povrch bez hrubých nebo nežádoucích textur. To umožňuje vytvořit přesné detaily a gradienty.

  • Snadné míchání: Barvy Scale Color Artist se snadno míchají, což dává barvířům možnost vytvářet vlastní odstíny a barevné efekty.

  • Dobré pokrytí: Tyto barvy mají vynikající pokryvnost, což znamená, že jedna vrstva může postačovat k tomu, aby zakryla podkladovou barvu. To usnadňuje práci a šetří čas. Dovolíme si jen takový nedávný poznatek - na tubě má řada trefný název "Smooth", což napovídá, že na techniky layeringu budou super, ale pro perfektní pokrytí třeba černé základové barvy je potřeba více vrstev. 

  • Široký výběr odstínů: Sbírka obsahuje široký výběr odstínů, které pokrývají různé barvy a tóny. Od základních barev až po specializované odstíny, Scale Color Artist vám dává zároveň i možnost experimentovat a tvořit s různými barvami, což hezky nabádá k osvojení základní teorii barev.

Barvy Scale Color Artist jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí dosáhnout vynikajících výsledků při malbě miniatur, figurek a uměleckých projektů. Jejich kvalita a vlastnosti je dělají výjimečnými nástroji. Artist Luxury Wooden Box obsahuje 48 akrylových barev, které pokrývají širokou škálu odstínů a tónů, mokrou paletu, dva štětce kolinsky tajmir velikosti 1 & 0, watercolour brush pen, akrylový thinner a retarder. Bez ohledu na to, zda malujete fantasy miniatury, portréty, krajiny nebo cokoli jiného, tato sbírka vám poskytne vše, co potřebujete. Navíc vše v nádherném dřevěném kufříku.

Ale pokud je 48 barev až příliš, máme v nabídce i menší tematické sety, zaměřené například na kožovité barvy, zelenou nebo červenou.

MiniPedia

Na youtube najdete mnoho inspirace pro své projekty i zdroje pro rozvíjení svých barvířských dovedností. Někdy je ale dobré držet se staré školy a čerpat nové znalosti a postupy z knih, a ne jen tak z ledajakých. Máme pro vás celou malou sérii o barvení miniatur s označením MiniPedia pod záštitou Scale75. Tenhle unikát vznikal dříve jako projekt na Kickstarteru a byl tak úspěšně podpořen mnohými fanoušky. 

MiniPedia obsahuje celkem 10 sešitů, které vás provedou od úplných základů světa barvení, až po pokročilejší techniky. Jednotlivé sešity se pak věnují tematickým okruhům, jako jsou třeba barvení kůže, obličejů, očí, technika non-metallic metal nebo jak zacházet s airbrushem. Balíček jednotlivých dílčích kapitol je velmi hezky zpracovaný, provází zájemce o barvení nejrůznějšími technikami, barvami a ilustrovanými postupy jak dosáhnout dobře vypadajícího výsledku. 

Scale75 ale třeba i AK-interactive vydali mnoho zajímavých knih podobného ražení jako MiniPedia. Sice nejsou všechny krásně v jednom balíku, ale za to obsahují neméně zajímavé informace a graficky znázorněné postupy barvení. Vypíchnout můžeme třeba krásnou knihu pro začátečníky od AK, která tvoří širší úvod do světa modelářství. Takhle bychom mohli básnit o každé vydané publikaci, možná bude nejlepší, když nahlédnete sami do kategorie s knížkami a vyberete si.

Tak trochu jiné deskovky

Máme pro vás něco, co je velmi speciální a úžasné zároveň. Deskovky od Maty Moves jsou téměř každá designérským kouskem, které Matyáš Veselý sám navrhl, ale i vlastnoručně vyrobil. Projekt byl v České Republice tak úspěšný, že se rozvíjí dál a od Maty Moves se můžeme dočkat dalších titulů

Ve zkratce jde o unikátní stolní hry z přírodních materiálů, které nemají obdoby! Každý titul se věnuje nějakému tématu nebo herní mechanice a hráč si může vybrat, co s ním nejvíce souzní. A máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu! I když se hry mohou zdát náročné či složité, není tomu tak. Jednoduché zásady pochopí téměř každý, včetně těch, kdo se stolními hrami teprve začínají. Své hry, přístup ke tvorbě a myšlenky za nimi vysvětluje v jeho moc pěkném videu:

Herní tituly od Maty Moves můžete u nás najít jak ve sběratelské krabičce, která moc hezky připomíná knihu, nebo v cestovním pytlíku. Za nás se jedná o velmi originální dárek, který může do rodiny nebo mezi přátele vnést nenáročnou hravost a pořádnou porci zábavy

PS: Když ke hrám přivoníte, ucítíte příjemné kouřové aroma z gravírovací dílny. Za nás velké plus!

Modela draka - Smaug pro Middle-Earth

Tato nádherná miniatura zobrazuje Šmaka, neblaze proslulého draka, který přinesl Ereboru zkázu. Jednotlivé části modelu jsou z vysoce kvalitní pryskyřice - každá šupina, roh a bojový šrám byl vytvořen tak, aby vznikl úžasně autentický sběratelský kousek. Šmak je postaven na úžasně detailním scénickém podstavci, který zobrazuje obrovské poklady Ereboru. Model je třeba sestavit a v ideálním případě i nabarvit

Miniatura váží celkem 2,4 kg a její výška od spodní části základny po špičku Šmakova křídla je 8,4 palce (neboli 21,4 cm)Stavebnice obsahuje 42 resinových dílků a dodává se s oválnou základnou o rozměrech 231 × 133 mm

Tahle miniatura je zkrátka něco speciálního! Jedná se o sběratelský předmět a do stavby by se měli pouštět pouze zkušení modeláři. Šmak je model, kterým vyrazíte dech snad každému modeláři.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz