Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

Warcry - co to je?

mwxItBTBIuvw7Fx4-500x138-min

 

Warhammer Warcry je taktická wargamingová desková hra s miniaturami, která se odehrává ve fantasy světě Warhammer Age of Sigmar na rozličných místech Mortal Realms. Ve Warcry se stáváte vůdcem bandy bojovníků a utkáváte se s dalšími hráči ve vzrušujících soubojích plných akce a strategie. Jedná se o rychlou skirmishovou hru, ve které se s hráčem střídáte v po jednotlivých tazích a snažíte se vyhrát v rámci pravidel herního scénáře, nebo druhého soupeře smazat z herní plochy.

Warcry je do začátku přívětivá jak finančně, tak pravidlově. Pokud již máte nějaké miniatury ze hry Age of Sigmar, další miniatury už řešit nemusíte. Všechny frakce z Age of Sigmar jsou hratelné i ve Warcry, avšak doporučujeme se podívat na odkaz níže, protože ne se všemi modely je možné hrát. V opačném případě stačí koupit jeden z boxů s miniaturami pro Warcry a sehnat si přibližně 18 klasických herních kostek. To je vše, co do začátku potřebujete! Základní pravidla i karty se statistikami pro jednotlivé miniatury najdete na oficiálních stránkách Warhammer Community. Je tu ale ještě možnost, že do Warcry skočíte po hlavě se vším všudy. K tomu slouží startovní boxy, ve kterých najdete dvě skupiny miniatur, plastový terén, herní žetony, kostky, měřítko a všechna potřebná pravidla i se scénáři. Do takové wargamingové nálože doporučujeme jít třeba s partou kamarádů! 

9XenMa42hXmf2YMG-min 

Hra se odehrává na variabilním herním plánu, který představuje opuštěnou pevnost, temný les nebo jiné zničené prostředí. Každý hráč ovládá svou vlastní bandu, kterou si vybírá ze širokého výběru frakcí a bojovníků. Tyto frakce zahrnují různé rasy a skupiny, jako jsou Chaosem posedlí bojovníci, rozdivočelí Orruci, zlatí rytíři řádu Stormcast Eternals a mnoho dalších. Každá banda má své unikátní schopnosti, bojové dovednosti a příběhový kontext.

 

Hra se hraje na tahy, přičemž každý tah je rozdělen do několika fází. Během svého tahu můžete pohybovat svými bojovníky po herním plánu, útočit na nepřátele, používat magii a plnit různé mise. Boje jsou vyřizovány pomocí házení kostkou, kde se berou v úvahu bojové schopnosti jednotlivých postav a také prostředí, ve kterém se souboj odehrává. Zranění, efekty magie a další faktory ovlivňují průběh boje.

Warhammer Warcry klade také velký důraz na rozvoj a progres vaší bandy, zejména v rámci příběhových kampaní. Za úspěšné mise a vítězství získáváte body, které můžete použít k vylepšování a posilování svých bojovníků. Získané body můžete investovat do získání nových schopností, lepší výzbroje a zkušeností pro svou bandu. Tímto způsobem si můžete vytvořit vlastní unikátní skupinu bojovníků, kterou přizpůsobíte svému hernímu stylu a taktice. Hráči rádi dávají kampaním příběhový přesah, vymýšlejí pro své válečníky unikátní jména a osobní historii, ať už získanou v průběhu hry, nebo byla vymyšlena na koleni při cestě do herny. Celé kampaňové tažení má pak jinou atmosféru a dohromady pak tvoří o to větší vztahující zážitek ze hry.

2emswsAm6HtOGynL-min

 

Warhammer Warcry také nabízí obsáhlá rozšíření, včetně dalších frakcí, scénářů a přídavných pravidel. To umožňuje hráčům objevovat nové možnosti a strategie, zároveň to udržuje hru stále čerstvou a zajímavou. Jedna hra trvá přibližně 45 - 60 minut. Jakmile hráči dostanou více do povědomí schopnosti svých válečných skupin, hry jsou o to svižnější. Hra se dá hrát v 1 - 4 hráčích, a záměrně dáváme možnost hrát Warcry "solo", jelikož v magazínu White Dwarf jednou vyšel scénář, ve kterém se jeden hráč snaží ubránit vlnám nepřátelských jednotek chytře řízeny jednoduchými mechanikami. Ve čtyřech pak začíná na stole opravdová řež, kterou bychom přirovnali k regulérnímu týmovému Deathmachi vystřiženého jak z Quake 3 Arena. 

WarcryWaysToPlay-Jul17-OpenPlayBattleshot2dv-min

Warhammer Warcry je skvělá volba pro nováčky, kteří se chtějí seznámit s deskovými hrami ve světě Warhammer a vůbec celkově s wargamingem. Nabízí kombinaci boje, strategie a fantazie, která vás okouzlí a vtáhne do epického světa Warhammer Age of Sigmar. Pokud máte zájem si Warcry vyzkoušet, neváhejte nám napsat mailem nebo na messenger! Domluvíme vám cvičnou hru a pak sami uvidíte, jestli byste dál ve hře chtěli pokračovat, třeba se svojí vlastní armádou.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz