Při neplatnosti dárkového poukazu nad 500CZK, zadejte prosím kód bez posledního čísla. CW-1000-0123-456[7]

TOP Tipy na dárky pro modeláře do 2000kč

tipy-2000

 

Je několik příležitostí, jak někomu udělat radost. Ať už je to svátek, oslava, narozeniny nebo Vánoce. Obzvlášť Vánoce jsou kouzelným obdobím plné nejrůznějších příjemných zážitků! Pokud máte problém s výběrem perfektního dárku pro své blízké, máme pro vás několik skvělých tipů, které vám pomohou udělat jejich svátky či oslavy ještě speciálnějšími.

V našem předchozím článku jsme se věnovali tipům na dárek pro modeláře v budgetu do 700kč. Někdy ale chcete překvapit něčím více speciálním, co vašeho partnera, partnerku či přátele zvedne ze židle. Chcete jim dát najevo, že víte, jak moc důležité je pro ně modelářské hobby a zároveň jim dáte najevo plnou podporu. Přitlačíme tedy na pilu a nabídneme vám několik skvělý tipů na dárek do 2000kč.

Následující řádky berte prosím spíše jako takový přátelský tip, od kterého se případně můžete odpíchnout dál. Na našem webu najdete obrovské množství podobných produktů. Pokud byste si nevěděli rady, nebo potřebovali více nasměrovat, neváhejte se obrátit přímo na nás skrze telefon, messenger nebo mail. Jako Plán B je tady vždy možnost voucherů v různých hodnotách. I možnost vybrat si dle svých aktuálních chutí je dobrým zážitkem!

 

Monument Drybrush & Barvy

Společnost Monument Hobbies nabízí jedny z vysoce kvalitních hobby potřeb na trhu za přijatelné ceny. Jejich řada štětců je skvělá jak pro začínající, tak pro zkušené malíře, takže pokud jste chtěli zkusit novou značku štětců, nebo jen hledáte způsob, jak překvapit něčím novým, právě jste našli tu správnou cestu! Štětce od Monumentu se těší vysoké životnosti za předpokladu, že po každém použití použijete nějaký kondicionér na štětce. Nejedená se (alespoň v ČR) o provařenou značku, takže s drybrush setem rozhodně vykřesáte plamínek zvědavosti.

Od štětců teď odbočíme k akrylovým barvám na miniatury. Monument nabízí svoji řadu Pro Acryl hned v několik provedeních. Základní set představuje 24 nejprodávanějších barev pro barvení miniatur! Ano, jsme si vědomi toho, že základní set převyšuje hodnotu 2000, stálo nám to ale za zmínku. Do limitu se však vejdou jeho rozšíření, která by mohla představovat i zajímavou ochutnávku této značky. Všechny barvy Monument jsou prvotřídní pigmenty s vysokou hustotou ve vynikajících akrylových médiích. Poskytují skvělé krytí přímo z lahvičky, rovnoměrně se ředí vodou nebo médiem pro dosažení libovolné úrovně průhlednosti a zasychají do krásného matného povrchu. Ať už je používáte štětcem nebo airbrushem, jejich složení je nastavené tak, aby poskytovaly stejnou konzistenci a krytí. Barvy Pro Acryl se dodávají s uzávěrem, který se neucpává a poskytuje výhody kapátka a otočného uzávěru v jednom! V každé barvě je navíc skleněná kulička pro lepší promíchání.

Kombo štětců a barev Pro Acryl tak tvoří pomyslnou expedici do neznámých krajin plných experimentování a nových možností barvení miniatur.

 

Scale sady štětců

V posledním půlroce jsme se zaměřili hodně na značku Scale. Zkusili jsme pár štětců, jejichž cena slibuje větší kvalitu a zážitek z barvení. A mají pravdu. Osobně jsme vyzkoušeli syntetické štětce ze setu Weathering, a pracuje se s nimi skvěle! Pro ty, kteří si obecně tolik nepotrpí na údržbu štětců, máme dobrou zprávu. I přes minimální čištění se štětec drží v dobré kondici a zachovává si špičku, to nás velmi příjemně překvapilo. Práce na drobnějších detailech je s ním velmi příjemná, dobře se kontroluje a zvládnete s ním i záludnější detaily. Jestli se takto krásně chová syntetika, tak od Kolinsky štětců čekáme ještě o krapet lepší výsledek. 

 

Stejně nás zaujaly i barvy řady Instant, které jsou svoji řídkou konzistencí příbuzné známějším značkám SpeedPaint od Army Painteru nebo Contrast od Citadel. Často a rádi je využíváme v barvící technice SlapChop, ale to není jejich jediné využití. Barvy se dají na sebe krásně vrstvit a často při kombinaci různých odstínů vzniká úplně nová barva. Díky tomu jsme pochopili, že Instant od Scale75 nemá v logu magickou baňku jen tak ze srandy. Jakmile se odvážíte mixovat různé barvy přes sebe, začne se pod vašimi prsty dít velká alchymie. Pro techniky glazingu, tvorby filtrů nebo spojení barev podobného odstínu jsou perfektní volbou.

Pro lepší představu mrkněte na jedno z našich videí, kde Instant barvy používáme!

 

Barevné sety od AK

Jestli bychom měli doporučit jeden snad z nejuniverzálnějších setů, tak by to byl Basic Starter Set, který nabízí široké spektrum 14 barev. Součástí balení je i infografika s jednoduchou teorií míchání barev, takže pokud byste potřebovali trochu jiný odstín, je možné si ho namíchat. Moc se nám líbí, jak AK spojuje příjemné s užitečným. Barvičky mají navíc formu kapátek nabízející komfort při barvení. Jestli chcete překvapit, nebo objevovat novou a kvalitní značku, tohle je jedna ze skvělých možností, jak toho docílit! Ak navíc vydalo i edici s miniaturou, na které si můžete barvy hned vyzkoušet. 

Ak-set

 

Ne každý však hledá velký balík barev, třeba potřebujete nabarvit dřevo, kůži, nebo kovy. Přesně za tímto účelem vydalo AK řadu menších tematických setů, s nimi neděláte krok vedle! Ve skvěle vypadajícím balení najdete 6 barviček o objemu 17ml. Řada modelářů z vlastní zkušenosti potvrdí, že barvy od AK dobře kryjí, jsou výrazné a krásně se s nimi pracuje i na mokré paletě. Série metalických barev si rovněž získala srdce a štětce mnohých barvířů miniatur kvůli podobným vlastnostem. V případě, že vás omrzeli značky Citadel, Vallejo nebo Army Painter, tak barvy AK Interactive 3rd Generation vnesou svěží vánek do vašeho hobby. Rozhodně doporučujeme!

 

Environment Scale75

Máme výbornou zkušenost s Environment boxem od Scale75, který přinese barvy libovolného ročního období ke každé miniatuře. Krom barev v něm najdete i texturovou pastu, lístky, tufty a pigmenty. Z těchto setů nám padá čelist vždycky, když je držíme v ruce. Od Scalu máme hned několik dioramatických balíků pro každé roční období. Není problém si udělat svůj podzim na jaře, nebo svoji zimu v létě. Nově jsme teď přidali balíčky s tématem sci-fi, fantasy, urban, jungle nebo cold. Za nás se jedná o moc hezký dárek v případě, kdy váš modelář potřebuje materiál pro vytváření dioramat a fešných podstavců!

Environment

 

Arch Led Lampa od GSW 

Každý modelář potřebuje na svůj výtvor dobře vidět. LED lampa ve tvaru oblouku s pevným rámem z ohnivzdorného plastu je ideální pro malování a fotocení bez stínů. Její pás 78 LED světel nabízí rovnoměrné (studené) bílé osvětlení. Půlkruhový design disponuje vertikálním chlazením, který umožňuje dlouhé malování a pracovní seance, bočním krytím proti oslnění a ovladačem pro tlumení světla. Je to ideální dárek pro ty, co hledají kvalitní osvětlení a už je nebaví si neustále nastavovat lampu na pracovní desku nebo pracovat v pološeru.

 

 

Rathcore handles 

O držácích jsme se bavili už v předchozím článku, tenhle kousek bychom chtěli o něco více vypíchnout. Rathcore je chytrý systém držáků pro malování a sochání / tvorbu miniatur do deskových her. Je bezdotykový pohodlný.

Systém držáků miniatur řady V3 se skládá z držáků, úchytů a adaptérů, které poskytují malířům a sochařům všech úrovní a zkušeností jedinečnou pomůcku do jejich malířského nebo sochařského arzenálu. Systém držáků miniatur řady V3 nabízí pohodlné, bezdotykové a přesné použití pro miniatury, sochy a ploché figurky do velikosti 90 mm (3,5") a miniaturní busty do měřítka 1:9. Ačkoli se stále jedná o držák, přináší do modelařiny jiný level komfortu při práci na svých projektech. Svým způsobem je to i funkční designových kousek, který přinese do hobby kus svého osobního kouzla.

 

 


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz